X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Delegația Republicii Moldova în CUC are un nou expert

12 oct. 2018,, 10:30   Societate
2552 1

La Bender s-a întrunit Comisa Unificată de Control (CUC) într-o ședință prezidată de conducătorul Delegației Republicii Moldova.

La propunerea Chișinăului, CUC l-a aprobat în calitate de expert pe comisarul-șef Liviu Baziuc, șef al Inspectoratului Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției al MAI al Republicii Moldova.

Ulterior, Comisia a audiat raportul săptămînal al Comandamentului Militar Întrunit privind situația din Zona de Securitate în perioada 3-9 octombrie 2018.

În cadrul dezbaterilor, Delegația Republicii Moldova s-a adresat tuturor componentelor CUC cu o declarație cu privire la un nou caz de încălcare de către structurile de forță transnistrene a drepturilor și libertăților cetățenilor în Zona de Securitate. Declarația se referă la cazul din 3 octombrie a.c., cînd au fost reținuți muncitorii SRL ”Contava Com”, care efectuau lucrări în satul Corjova, raionul Dubăsari, în cadrul unui proiect social de amenajare a acestei localități.

În contextul incidentului menționat, Delegația Republicii Moldova a intervenit repetat cu propunerea de a elabora în comun un nou mecanism de activitate a Comandamentului Militar Întrunit, care să asigure reacționarea operativă a observatorilor și comandamentelor militare din cadrul Misiunii de pacificare în cazul acțiunilor nelegitime desfășurate în Zona de Securitate de către structurile de forță și formațiunile paramilitare neatribuite Forțelor de Menținere a Păcii.


Următoarea ședință a CUC va avea loc pe 18 octombrie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?