X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Declarație: "Vaccinul Sputnik V va ajunge în curînd în Moldova"

31 mar. 2021,, 14:05   Societate
3737 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, va zbura miercuri seara la Moscova, unde, printre altele, va discuta problema furnizării vaccinurilor rusești în Republica Moldova.

Politicianul a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Expertiza" a studioului de radio Sputnik Moldova.

"Acum pot promite cu toată responsabilitatea: în viitorul apropiat, vaccinul rusesc "Sputnik V" va fi în Moldova. În ce volum - acest lucru se va decide în cadrul vizitei mele de lucru la Moscova, după întrevederi cu conducerea Federației Ruse", a declarat președintele PSRM.

În același timp, potrivit lui Dodon, vaccinul rusesc eficient și sigur într-o cantitate de cîteva sute de mii de doze ar fi putut ajunge în Moldova încă în februarie.

"Administrația prezidențială a făcut totul pentru a împiedica înregistrarea vaccinului Sputnik V în Moldova la acel moment. Și dacă nu am fi intervenit, nu ar fi fost înregistrată nici pînă în ziua de azi. Astăzi, Maia Sandu chiar s-a adresat către președintele Putin să ofere Moldovei vaccinul rusesc, încercând în mod clar să cîștige puncte politice în republică. Sînt profund convins că problema vaccinării nu trebuie politizată în niciun fel. Și, desigur, populația Republicii Moldova ar trebui să aibă de ales cu ce vaccin să se imunizeze", spune Igor Dodon.


În plus, președintele PSRM consideră că la vaccinurile importate trebuie de stabilit un preț fix și de permis achiziționarea acestora de către structurile comerciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?