COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+2056)   TRATAȚI 303 659     DECESE 7424(+38 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7671

Declarație: Unii consilieri habar nu au despre ce vorbesc

26 ian. 17:52   Societate
5426 0

Unii consilieri ai Consiliului Municipal deseori lansează declarații critice, fără a avea cea mai vagă idee despre subiectul discuțiilor.

Așa se face că în ședința de astăzi, cînd a fost discutată problema deșeurilor din capitală apărută după închiderea uzinei de sortare a gunoiului ABS, unii consilieri care iese cu declarații critice pe marginea oricărei chestiuni de pe ordinea de zi o fac doar de dragul declarațiilor.

Astfel, consilierul Partidului ”ȘOR”, Valeriu Climenco a declarat că proiectul în care a fost implicată uzina de prelucrare a deșeurilor ar fi adus municipalității un prejudiciu de 10 milioane de lei. Calculul matematic al consilierului a rezultat în urma înmulțirii a 1,7 milioane de cuburi de deșeuri adunate pe an din municipiul Chișinău cu 5 lei.

De menționat că potrivit informațiilor prezentate de Dumitru Vulpe, director al Întreprinderii Municipale Regia Autosalubritate, anual în municipiul Chișinău sînt acumulate circa 160-200 mii tone de deșeuri, ceea ce constituie de 10 ori mai puțin decît spune Climenco.

La rîndul său, consilierul municipal, Vasile Chirtoca, a declarat că e timp ca aleșii locali să evite polemicile de ordin politic care adesea se transformă într-un tărăboi și să sprijine proiectele care aduc doar beneficii capitalei.


„Declarația că prelucrare a deșeurilor ar fi o mină de aur demonstrează că în capul unor persoane este un talmeș-balmeș nemaipomenit, iar în capul altora – pur și simplu gunoi. Uzina de prelucrare a deșeurilor există, municipalitatea are nevoie de ea, și această problemă trebuie soluționată fără a da atenție unor demagogi”, a declarat consilierul PSRM, Vasile Chirtoca.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽