Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Declarație: Unii consilieri habar nu au despre ce vorbesc

26 ian. 2021,, 17:52   Societate
7534 0

Unii consilieri ai Consiliului Municipal deseori lansează declarații critice, fără a avea cea mai vagă idee despre subiectul discuțiilor.

Așa se face că în ședința de astăzi, cînd a fost discutată problema deșeurilor din capitală apărută după închiderea uzinei de sortare a gunoiului ABS, unii consilieri care iese cu declarații critice pe marginea oricărei chestiuni de pe ordinea de zi o fac doar de dragul declarațiilor.

Astfel, consilierul Partidului ”ȘOR”, Valeriu Climenco a declarat că proiectul în care a fost implicată uzina de prelucrare a deșeurilor ar fi adus municipalității un prejudiciu de 10 milioane de lei. Calculul matematic al consilierului a rezultat în urma înmulțirii a 1,7 milioane de cuburi de deșeuri adunate pe an din municipiul Chișinău cu 5 lei.

De menționat că potrivit informațiilor prezentate de Dumitru Vulpe, director al Întreprinderii Municipale Regia Autosalubritate, anual în municipiul Chișinău sînt acumulate circa 160-200 mii tone de deșeuri, ceea ce constituie de 10 ori mai puțin decît spune Climenco.

La rîndul său, consilierul municipal, Vasile Chirtoca, a declarat că e timp ca aleșii locali să evite polemicile de ordin politic care adesea se transformă într-un tărăboi și să sprijine proiectele care aduc doar beneficii capitalei.


„Declarația că prelucrare a deșeurilor ar fi o mină de aur demonstrează că în capul unor persoane este un talmeș-balmeș nemaipomenit, iar în capul altora – pur și simplu gunoi. Uzina de prelucrare a deșeurilor există, municipalitatea are nevoie de ea, și această problemă trebuie soluționată fără a da atenție unor demagogi”, a declarat consilierul PSRM, Vasile Chirtoca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий