X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: Unele persoane chiar sînt plătite pentru a răspîndi informații false

29 iul. 2020,, 13:14   Societate
2419 0

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publica (ANSP), Nicolae Furtună, a vorbit despre miturile legate de COVID-19 care sînt răspîndite în Republica Moldova, comentînd că „fiecare își iese din minți în felul cum consideră el”.

Furtună susține că unele persoane chiar sînt plătite pentru a răspîndi informații false, transmite cotidianul.md.

„Nu știu dacă sînt eu persoană care ar trebui să răspund la întrebarea „De ce nu contenesc miturile despre COVID-19?”, dar fiecare și iese din minți în felul cum consideră el. Știu sigur că sînt persoane care sînt plătite pentru diseminarea știrilor false și a minciunilor”, a declarat șeful ANSP, în cadrul unei emisiuni de la N4.

În opinia lui Furtună, este anormal ca unii să roșească din cauza altora care promovează falsurile.

„Eu deja m-am obișnuit să nu acord atenție la prostii, căci acestea sînt prostii. Sunt niște găinării ieftine”, a adăugat Furtună.


În opinia directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, persoanele care răspîndesc falsuri despre COVID-19 ar trebui să fie pedepsite.

„Nu sînt adeptul restricțiilor, represiilor sau constrîngerilor, dar, cred că unele persoane ar trebui și să răspundă. Nu poți să afirmi niște măgării cît ziua de mare și să le lansezi în spațiul public. E ofensator și rușinos. Mai mult, aceste mituri debusolează oamenii”, a menționat directorul ANSP.

Potrivit directorului ANSP, unii dintre cei care vorbeau despre antenele 5G s-au mai calmat după ce s-au infectat cu coronavirus și au început să nu mai creadă în acest mit.

„Unii s-au ogoit după ce s-au infectat cu acest virus. I-a văzut Bojica (n.r-Dumnezeu), i-a însemnat, s-au infectat și deja au uitat și de 5G”, a conchis Nicolae Furtună.

Menționăm că anterior, reprezentanții ANSP au anunțat despre 6 falsuri despre COVID-19, printre care se regăsește mitul potrivit căruia tehnologia 5G facilitează transmiterea virusului ce cauzează infecția COVID-19.

Asemenea declarații aberante și fără temei sporesc riscul de a perturba opinia publică și a crește scepticismul populației față de acțiunile autorităților de a reduce riscul de transmitere a infecției COVID-19. Lansarea rețelelor 5G este subiect de teorii conspiraționiste de ani buni deja, cu afirmații complet nefondate, precum că ar provoca afecțiuni mintale sau cancer. Odată cu noul coronavirus, conspiraționiștii s-au adaptat rapid ca să combine și COVID-19 în aceste teorii nefondate.

Adevărul este că tehnologiile 5G NU facilitează răspîndirea infecției COVID-19. Coronavirusul ce provoacă COVID-19 este răspîndit prin picături respiratorii atunci cînd o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește. Oamenii pot fi, de asemenea, infectați atingînd o suprafață contaminată și apoi ochii, gura sau nasul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?