COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Declarație: „Trebuie să înțelegem: nimeni nu va da Moldovei nimic în UE”

24 sep. 2020,, 11:31   Societate
2444 2

Trebuie să înțelegem că nimeni din Uniunea Europeană nu va da nimic Moldovei. Dintre toate țările care au intrat în grup în Uniunea Europeană, doar Polonia a beneficiat de asistență reală. Alții nou-veniți nu au primit aproape nimic, pentru că s-a văzut rostul.

Opinia a fost exprimată de vestitul consultant politic rus, politolog, istoric, prezentator radio și TV Dmitri Kulikov vorbind online în timpul unei mese rotunde la Clubul Internațional Media Format A3, dedicate subiectului „Riftul civilizației: Cauzele crizei politice globale”.

Dmitri Kulikov a menționat că Moldova, din fericire, nu a devenit o țară rusofobă, deși a fost intens împinsă în această direcție.

„Dacă privim cu 30 de ani în urmă, vom vedea că, începînd cu 1991 spațiul sud-vestic post-sovietic tinde intens spre Europa. Iar Moldova a fost cea mai potrivită pentru a deveni o parte a Uniunii Europene. Era suficient doar să se unească cu România. Și nimic nu a împiedicat acceptarea acestei decizii, însă, spre deosebire de Ucraina, Moldova a rezistat tentației.

Trebuie să înțelegem: nimeni nu va da nimic Moldovei. Dintre toate țările care au intrat în grup în Uniunea Europeană, doar Polonia a primit asistență reală. Apropo, acum toate acestea se vor sfîrși și va fi curios să vedem ce se întîmplă. Alți nou-veniți nu au primit aproape nimic, pentru că nu s-a văzut rostul”, a remarcat vestitul consultant politic rus, politolog, istoric.


Potrivit acestuia, se merită să dai bani doar pentru a sprijini un cerc restrîns de politicieni și oficiali și mass-media aparte care urmăresc o anumită linie. Pentru asta plătește Occidentul, încercînd să minimizeze costurile în orice mod posibil.

„Iar regimul fără vize care a atras cetățenii țării voastre nu este deloc pentru ei, ci pentru rezolvarea propriilor probleme economice ale acestor țări prin obținerea de forță de muncă practic gratuită. Dar acum „pecenikile” s-au terminat”, a subliniat Dmitri Kulikov.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X