X 

Declarație: Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

8 sep. 08:13   Societate
5646 0

Starea de urgență în Republica Moldova se va încheia atunci cînd vor exista premise în acest sens. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni TV.

Acesta a menționat că totul depinde de evoluția situației în Ucraina, iar la moment, scenariile „sînt triste”. Totuși, șeful Legislativului a subliniat că starea de urgență nu va afecta desfășurarea alegerilor locale din toamnă.

„O să se încheie în momentul în care o să vedem premisele să o încheiem. Scenariile sînt triste și asta înseamnă victime și asta e tragedie. Nu ne face nicio plăcere să votăm stare de urgență”, a spus Igor Grosu, transmite noi.mdcu referire la tv8.md.

Întrebat dacă există posibilitatea ca starea de urgență să fie pusă pe stop sau pauză în toamnă, Grosu a menționat că este posibil orice.

„Tot e posibil, dar nu va afecta alegerile locale generale. Vom face totul pentru a le organiza exemplar”, a punctat Grosu.


Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită pe 24 februarie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina. De atunci, a fost prelungită de mai multe ori.

0
0
0
0
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?