COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Declarație: Se dorește achitarea lui Morari

17 noi. 2021,, 08:00   Societate
3458 2

Ședințele de judecată, pe dosarele în care figurează fostul procuror șef anticorupție, Viorel Morari, au fost programate pentru fiecare zi, pînă în luna decembrie.

Agenda acestora a fost publicată pe pagina oficială a Portalului Național al Instanțelor de Judecată, transmite Realitatea.md.

Liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, afirmă că acest lucru se face intenționat, pentru ca Viorel Morari să fie achitat pe toate celelalte dosare, pînă la examinarea cauzei privind demiterea lui din funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție.

„De fapt, bătălia se dă pe controlul Procuraturii, ca bîtă politică împotriva mediului de afaceri, a oamenilor incomozi, a primarilor și a liderilor de opoziție”, susține Vasile Costiuc, într-o intervenție pe facebook.

Potrivit lui, după ce Morari va fi achitat, va putea pretinde că a fost demis ilegal din funcție și va cere despăgubiri de la stat. Costiuc a mai făcut referință și la declarația președintei Comisiei Juridice, Olesea Stamate, care spunea că , Viorel Morari, ar putea candida la funcția de procuror general după ce își va rezolva problemele cu justiția, deși a fost sceptică în privința lui, pentru că ar avea probleme de imagine publică.


Viorel Morari a fost demis din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție pe 12 august, current. Ordinul a fost semnat de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Tot Stoianoglo a fost cel, care în 23 ianuarie 2020, a cerut Consiliului Superior al Procurorilor suspendarea din funcție a lui Viorel Morari, pînă la adoptarea definitivă a hotărîrii pe dosarul în care era vizat.

Morari a fost acuzat că i-ar fi ordonat unui procuror să pornească antedatat urmărirea penală în privința lui Veaceslav Platon pentru denunț calomnios, la solicitarea fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. Un alt dosar, în care figurează Viorel Morari ține de îmbogățirea ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X