COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Școlile nu au fost deschise pentru ca să fie închise

Declarație: Școlile nu au fost deschise pentru ca să fie închise

„Evoluția evenimentelor din școli în contextul pandemiei de COVID-19 va arăta cît de bine s-au pregătit autoritățile pentru noul an de studii”.

Declarația a fost făcută de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, la TVR Moldova, notează IPN.

Potrivit oficialului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care în mod normal se ocupă de politici în domeniul educației, s-a transformat vara aceasta într-o echipă care a încercat să facă față cerințelor privind redeschiderea școlilor pe timp de pandemie.

Totodată, în contextul în care autoritățile au anunțat că 11 școli se află în carantină, ministrul Igor Șarov dă asigurări că școlile nu au fost deschise pentru ca în viitorul apropiat să fie închise.

„Avem infectări atît în rîndul elevilor, cat și în rîndul profesorilor. Noi ne propunem să informăm în fiecare zi, în baza datelor care au fost colectate de la direcțiile de educație, în colaborare cu colegii de la Agenția pentru Sănătate Publică, numărul celor care sînt infectați, școlile care sînt în carantină, pentru a avea un tablou general pe țară și pentru a informa corect opinia publică despre cele ce se întîmplă astăzi în Republica Moldova”, a adăugat ministrul.

Întrebat care sînt criteriile după care se va decide plasarea unei instituții de învățămînt în carantină, Igor Șarov susține că în cazul în care un elev va fi testat pozitiv, întreaga clasă va fi plasată în carantină la domiciliu pentru 14 zile. În alte cazuri, instituția de învățămînt va colabora cu Comisiile teritoriale în Sănătate Publică pentru luarea măsurilor necesare.

„Avem cazuri de îmbolnăvire a trei profesori. A fost luată decizia Comisiei teritoriale de Sănătate Publică despre închiderea acestei instituții. Gama geografică este foarte variată, de la nord și pînă la sud și, repet, pe lîngă problemele pe care noi le-am intuit, de fiecare dată apar și alte probleme pe care încercăm să le corectăm și să dăm răspunsuri imediate”, a menționat Igor Șarov.

Ministrul Educației precizează că instituția pe care o conduce va depune toate eforturile pentru ca toți actanții procesului educațional să fie în afara oricărui pericol.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load