COVID-19 în MOLDOVA

Declarație: "Primarul a scuipat oamenilor în față, dar în final va răspunde pentru tot"

Declarație: "Primarul a scuipat oamenilor în față, dar în final va răspunde pentru tot"

Primarul comunei Ivancea, raionul Orhei, Boris Ochișor a scuipat oamenilor în fața, care l-au ales în această funcție, și nici măcar nu s-a deranjat să iasă în fața lor pentru a da un răspuns la numeroasele întrebări și probleme din partea locuitorilor comunei locale, dar el, oricum, va trebui, și în sens direct și la figurat, să răspundă pentru toate fărădelegile și acțiunile ilegale, comise în toate cele trei sate ale comunei.

Declarația a fost făcută de consilierul Consiliului Local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, în mesajul său video către cetățeni, transmite Noi.md.Trebuie de remarcat faptul că, deoarece primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor deja de aproape un an refuză în mod direct să vorbească cu localnicii despre numeroase reclamații la adresa primarului privind proasta gestionare a treburilor publice, nu răspunde la întrebări legate de depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz de putere și cheltuielilor nejustificate, locuitorii comunei s-au adunat vinerea trecută în fața primăriei Ivancea, pentru a cere un răspuns, dar primarul a refuzat, din nou, să iasă la un dialog public.

"Oamenii s-au adunat pentru a comunica cu reprezentanții primăriei. Cetățenii comunei, locuitorii s-au săturat să se uite la toate fărădelegile și acțiunile ilegale create în toate cele trei sate. Ei au o mulțime de întrebări noi: de ce oamenii sînt concediați și, în același timp, nu li se păstrează stagiul de muncă, de ce oamenii nu au dreptul la îngrijire medicală, deși plătesc absolut toate taxele? Pentru că au fost întocmite greșit contracte, acestea au fost întocmite astfel la primărie doar pentru a proteja cumva interesele pe care le urmărește primarul", a menționat Victor Marahovschi.

Potrivit lui, oamenii se întreabă de ce instalațiile de tratare a apelor uzate sînt construite chiar în fața lor, dar nimeni nu le-a întrebat opinia în acest sens? De ce asfaltul este pus deasupra comunicațiilor, care încă nu au fost construite, dar după aceasta el va trebui scos? De ce sînt acoperite cu moloz instalații inginerești deja făcute și pregătite - canalizarea? De ce se încearcă cu atîta insistență scoaterea apeductului din Furceni din administrarea Asociației și transmiterea acestuia în gestionarea primărie? De ce oamenii în gospodăria comunală Ivancea ajung în funcții, fără a fi aleși în bază de concurs și fac tot ce vor? De ce apa în Ivancea este furnizată mereu cu întreruperi? S-au adunat foarte mulți De ce? Foarte multe întrebări s-au adunat la cetățeni și ei au vrut să i le adreseze primarului, iar în final el nic măcar nu a ieșit în fața lor", a subliniat consilierul Consiliului Local al comunei Ivancea.

El a reamintit că Boris Ochișor în discursul său anterior a spus că dacă cetățenii au întrebări, atunci el este gata să se întîlnească și să le explice totul.
”Dar ce s-a întîmplat în cele din urmă? Oamenilor adunați li se spune că Boris Ochișor este la o întîlnire, apoi trebuie să meargă la alta. În loc să meargă în întîmpinarea oamenilor, să protejeze interesele tuturor cetățenilor, el a refuzat să se întîlnească. A venit cu niște scuze cu privire la niște întîlniri, a refuzat să iasă. Pentru mine personal, aceasta a fost o manifestare de lipsă totală de respect față de locuitorii care l-au ales în această funcție. S-ar putea să cred că este prea ocupat și are prea mult de lucru, dar ar putea găsi cel puțin cîteva minute pentru a ieși și a explica oamenilor, să răspundă la unele întrebări. Dar el nu a făcut acest lucru. Mai mult decît atît, după ce lumea s-a dispersat, el a ieșit împreună cu echipa sa. Se vede că i-a fost frică să vorbească în fața oamenilor care au cerut întîlnire. El a ieșit cînd nu mai era nimeni", a menționat Victor Marahovschi.

Potrivit lui, cel mai ofensator lucru este că, refuzînd să iasă în fața oamenilor, motivînd că este ocupat, are o întîlnire, după o perioadă scurtă de timp Boris Ochișor a fost văzut într-un restaurant din Orhei.

"În loc să găsească cel puțin cîteva minute ca să vorbească cu oamenii, el pur și simplu a fugit cu treburile sale personale. Însuși faptul că a motivat că are o întîlnire și a fugit. Nu vom vorbi ca cine", a spus consilierul Consiliului Local al comunei Ivancea.

El a subliniat că întreaga situație nu va rămîne fără atenție.

"În prezent, toată echipa, toată lumea lucrează pentru a organiza, într-un timp foarte scurt, o adunare a cetățenilor din Ivancea, Brănești, Furceni. Vom face acest lucru într-o zonă deschisă, vom pregăti totul într-un loc deschis ca el să nu mai poată scăpa de responsabilitate și vom ridica la această adunare toate problemele și vom cere răspunsuri la întrebările presante pe care le evită mereu. Mă bucur că echipa noastră crește. În ea vin toți mai mulți oamenii noi care se gîndesc și înțeleg ce se întîmplă", a menționat Victor Marahovschi.

El i-a îndemnat pe locuitorii comunei Ivancea să înțeleagă că tot ceea ce se întîmplă acum se va întîmpla exact atît timp cît cetățenii vor permite acest lucru.

"Pentru că acest lucru nu depinde de Marahovschi și de echipa sa. Facem tot ce putem. Dar acest lucru depinde, în primul rând, de voi. Ei înțeleg perfect că, împotriva voinței poporului ei nu vor putea merge foarte mult timp!”, a subliniat consilierul Consiliului local al comunei Ivancea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load