COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

Declarație: "Politicienii folosesc viclean și fățarnic problema națională pentru a dezbina societatea"

12 iul. 10:30   Societate
1934 1

Politicienii folosesc viclean și fățarnic problema națională pentru a dezbina cetățenii Republicii Moldova.

Despre acest lucru a declarat președintele Consiliului Comunității Ruse din Moldova, Ludmila Lașcionova, vorbind în cadrul emisiunii Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Problema națională în Moldova este foarte delicată. Cei care sînt interesați ca în societate să existe o ruptură, folosesc foarte viclean acest subiect. Și aduc la suprafață problemele limbii ruse", a menționat ea.

Președintele Consiliului de Administrație al Comunității Ruse din Moldova a recunoscut că unii dintre colegii săi cu opinii extreme se declară în favoarea adoptării de urgență a limbii ruse în calitate de a doua limbă de stat în Republica Moldova.

În același timp, Ludmila Lașcionova spus că, atunci când ea era deputat în parlament în anii '90 ai secolului trecut, atmosfera se încingea și atunci foarte mult, dar părțile "nu se băteau", iar în această perioadă au fost adoptate o mulțime de legi importante.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽