COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 752 631 INFECTAȚI 281 700(+484)   TRATAȚI 267 372     DECESE 6595(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6595

Declarație: Patriotismul moldovenesc este temelia dezvoltării țării

11 mar. 2020,, 13:45   Societate
2341 9

Republica Moldova este un stat național tînăr și slab. Ea trebuie să capete o temelie puternică, pe care să se bazeze ca să-și ia avînt pentru a merge înainte, iar această temelie ar putea fi dezvoltarea patriotismului moldovenesc, mai ales în rîndul tinerilor.

Declarația a fost făcută de cunoscutul om de afaceri și personalitate publică, consilier municipal, membru al Asociației istoricilor și politologilor, Vasile Chirtoca, în cadrul conferinței internaționale cu tema "Educație Istorică în Moldova independentă: experiența națională și internațională", care a avut loc la Chișinău, transmite Noi.md.

El a subliniat faptul este foarte importantă dragostea față de propria țară, care apare din mîndria pentru istoria, cultura națională și formează identitatea națională moldovenească.

Ca să nu ne ocupăm cu născocirea bicicletei, există o singură cale universală de construire a unei astfel de temelii: argumentarea propriei căi istorice, diferite de căile țărilor vecine; declararea existenței propriei limbi; declararea existenței unei națiuni aparte care formează statul, a cărei denumire coincide cu denumirea statului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽