COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 515

Declarație: "Nu se știe exact cîți cetățeni moldoveni sînt în Africa"

30 noi. 2021,, 15:05   Societate
1397 0

Ministerul Afacerilor Externe nu deține informații exacte despre numărul cetățenilor moldoveni aflați în prezent în Africa, dar există doar date relative, aproximative în acest sens.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unei conferințe de presă viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor, transmite Noi.md.

În contextul apariției noii tulpini a coronavirusului B.1.1.529 - Omicron în Africa și introducerea interdicțiilor privind accesul pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor din unele state africane, Ministrul de Externe a fost întrebat dacă a fost stabilit cîți moldoveni se află acum în Africa.

”Monitorizăm foarte atent situația. Nu am avut adresări din partea unor cetățeni ai RM care se află în aceste țări din Africa și care ar fi evacuați. Avem stabilite mecanisme cu alte state pentru a ajuta cetățenii care ar putea veni cu aceste solicitări. Numărul moldovenilor din Africa niciodată nu îl știm cu siguranță, noi putem doar estima, aceste estimări sînt destul de relative în cazul statelor în care sînt mulți cetățeni”, a spus Nicu Popescu.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X