TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: "Nu există un protocol definitiv adoptat de tratare a COVID-19"

Pun protocol definitiv adoptat de tratare a COVID-19 nu este în prezent și nu poate fi.

Despre aceasta pentru kommersantinfo.com a declarat renumitul chirurg endoscopist, doctor în medicină, Alexandru Danci, care activează la una dintre clinicile reprofilate în Centrul Covid, transmite Noi.md.

El a menționat că este un complex destul de nou patofiziologic și simptomatic, iar opiniile privind decurgerea acestei boli se schimbă pe măsură ce se acumulează informații și experiențe.

"De aceea, aș îndemna oamenii să nu încerce să găsească o listă scurtă de 5-10 medicamente care au ajutat trei vecini și îi vor ajuta și pe ei! Omenirea a încercat deja destul astfel de mijloace, cum ar fi coroanapanica, coroanaticăloșie și coronaprostie...", - a spus Alexandru Danci.

În același timp, el a recunoscut că protocoalele de tratament sînt o parte necesară a activităților organizaționale și trebuie să existe repere de bază în prescrierea medicamentelor.


"Protocoalele de tratament la pacienții cu forme ușoare, moderate și severe ale bolii sînt foarte diferite, atît în ceea ce privește munca, cît și utilizarea medicamentelor și echipamentelor", a spus bine-cunoscutul chirurg.

El a menționat că numărul cazurilor complicate a crescut, datorită dezvoltării pneumoniilor virale. Acesta este un factor de acumulare a pacienților cu forme complicate. Ei nu sînt bolnavi nu 10-14 zile, ci o lună sau mai mult, și, stînd în spitale, crește treptat numărul și ocuparea paturilor. A apărut o mare problemă financiară și trebuie tratată ca atare. Respectiv, s-a schimbat structura în funcție de gravitatea stării pacienților, din păcate, în direcția celor gravi bolnavi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load