COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7929

Declarație: "Mulți dintre cetățenii Republicii Moldova nu vor ajunge la vîrsta de pensionare"

30 noi. 2021,, 21:50   Societate
1590 1

Odată cu creșterea vîrstei de pensionare pentru bărbați și femei pînă la 63 de ani, mulți cetățeni ai țării noastre pur și simplu nu vor ajunge pînă la ea.

Despre acest lucru a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Interviul săptămînii" de la postul TV "Primul în Moldova", relatează Noi.md

"Plahotniuc în 2016, înainte de a deveni eu președinte, a crescut treptat vîrsta de pensionare pînă la 63 de ani pentru bărbați și femei. Am făcut presiuni pentru abrogarea acestei legi timp de mai mulți ani, iar anul trecut am reușit. Acum au luat și au anulat totul și au argumentat cu faptul că acesta este populismul. Să-și întrebe tații și mamele, acești deputați care au votat, ce gîndesc părinții lor despre asta. Tatăl meu a murit, din păcate, la vîrsta de 62 de ani, a trăit aproape pînă la pensie și nu a ajuns să se pensioneze. Dar a muncit toată viața și a plătit impozite. Prin urmare, odată cu creșterea vîrstei de pensionare pentru bărbați și femei pînă la 63 de ani, mulți cetățeni ai țării noastre pur și simplu nu vor ajunge pînă la ea. Ei spun că pentru a majora pensia, trebuie de majorat vîrsta de pensionare. Adică sensul este următorul: cu cît mai puțini pensionari, cu atît mai ușor va fi de achitat pensiile. Oare nu e genocid? Întrebarea trebuie pusă altfel, să aducem mai mulți bani la buget și să putem achita pensii mai mari. Așa gîndesc oamenii normali. Ce cred liberalii? Ca să fie mai puțini pensionari, dar nu-i poți ucide, așa că cresc vîrsta de pensionare pentru ca oamenii să nu ajungă pînă la ea, asta fac ei acum", a subliniat Igor Dodon.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X