COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: "Moldovenii au nevoie de limba rusă"

Problema funcționării limbilor ar trebui să treacă din planul politic în cel social.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat portalului Noi.md de către consilierul municipal din partea PSRM, Vasile Chirtoca.

El a subliniat principala sarcină este ca toți cetățenii țării noastre să aibă drepturi egale la obținerea informațiilor de care au nevoie și să aibă acces la o viață calitativă.

În opinia lui Vasile Chirtoca, limba rusă este necesară și moldovenilor, care acum au posibilitatea din copilărie, fără prea mare efort, să asimileze limba unui grup lingvistic total diferit, care, în plus, se află pe primul loc după numărul de vorbitori din Europa.

”În limba rusă sînt scrise marile lucrări ale culturii mondiale, la care majoritatea moldovenilor au acces în varianta originală. În țară s-au mai păstrat cadre didactice, materiale, manuale și metodologii de predare. De ce să nu le folosim pentru a educa propriii copii și tineri? Doar pentru că unii politicieni de dreapta au anumite supărări pe ruși? Dar ce legătură are acest lucru cu limba?", se întreabă Vasile Chirtoca.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load