COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație:"Medicii moldoveni sînt bravo și eroi"!

Declarație:"Medicii moldoveni sînt bravo și eroi"!

Medicii moldoveni care tratează persoanele infectate de COVID-19 sînt bravo și eroi! Ei oferă pacienților asistență medicală profesională la cel mai înalt nivel posibil în condițiile actuale.

Despre aceasta a declarat membrul Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, directorul departamentului de advocați AO "Inițiativa Pozitivă", Evghenii Goloșceapov, care s-a tratat de COVID-19, vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova de la postul de televiziune "NTV Moldova", relatează Noi.md.

El a amintit că, de exemplu, medicii de la terapie intensivă se află mereu în condiții de stres, deoarece ei, din păcate, se confruntă cu situații complicate, dramatice și lucrează cu oameni care se află între viață și moarte, dar acum, la acest stres s-au adăugat și nuanțele asociate cu coronavirusului din cauza necesității purtării echipamentului strict.


Evghenii Goloșcapov a spus că acești medici sunt îmbrăcați practic în scafandru, iar în timpul schimbului trebuie să lucreze așa și în reanimare și în alte secții cu persoane infectate cu COVID-19, de fapt, în condiții de saună sau baie.

Potrivit lui, în situația pandemiei de COVID-19, mulți medici din spitalele din Moldova s-au reprofilat, au studiat coronavirusul și se ocupă acum de astfel de pacienți, deși recunosc sincer că vor ca lucrurile să se termine mai repede și să revină la vechea muncă, să se ocupat de pacienții obișnuiți.

Vorbind despre complexitatea muncii medicilor, Evghenii Goloșceapov a menționat că, atunci cînd temperatura a crescut și afară era deja 30 de grade, pacienții în salon stăteau din cameră au fost cu fereastra deschisă, iar medicii lor continuau să poarte echipament special.

Potrivit lui, tot personalul, medicii, asistentele medicale, tehnicienii lucrează în mod adecvat și profesional, respectă toate măsurile de securitate. Sînt mereu echipați. Medicii au recunoscut că nu le este ușor, dar niciodată nu s-au plîns de pacienți, de condițiile de muncă, de plată, au spus doar că principala problemă este că tratează boli nu după profilul lor.

"Medicii acordă asistență profesională bolnavilor, îi sfătuiesc, acordă o atenție sporită pacienților, acordă asistență la cel mai înalt nivel în situația actuală...Nimeni nu a cerut nici un ban, nici o plată suplimentară de la pacienți. Medicii moldoveni sînt bravo și eroi!", a declarat Evghenii Goloșceapov.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load