COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Locul impotenților politici nu e în Parlament ci în afara lui

Declarație: Locul impotenților politici nu e în Parlament ci în afara lui

Iurie Reniță este unul din deputatii inutili din punct de vedere al productivității parlamentare care nu face altceva decît să speculeze pe sentimentele naționale și cele de limbă.

De această părere este președintele organizației de tineret ”Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, citat de Noi.md. Reacția vine după ce deputatul Blocului ACUM a prezentat vineri, la o conferință de presă o inițiativă legislativă care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în cinci acte legislative și normative.

”Exploatarea sentimentelor naționaliste, îndeplinirea poftelor unor șefi de ai săi de la București și adîncirea conflictului social din țara noastră este cel mai jostnic lucru pe care îl poate face un deputat. Cînd a candidat, oare asta avea în program? Poate dumnealui nici nu a citit programul Blocului ACUM?”, a spus Roibu.


Potrivit acestuia, deputatul Blocului ACUM ar trebui să își încheie mandatul printr-o demisie de onoare, ”or locul impotenților politici nu e în Parlament ci în afara lui”.

La rîndul său, liderul Mișcării de Tineret „Voievod”,Nicolae Pascaru spune că Reniță nu face altceva decît să provoace electoratul înaintea alegerilor locale jucînd pe sentimentele oamenilor.

”Cea mai mare prostie care au făcuto politicienii moldoveni a fost să joace pe subiectul limbii, dar nu să se preocupe de probleme reale cum ar fi salarii, pensii și condiții de trai. Reniță este un politician ratat care nu face altceva decît să îi facă jocul fostului coleg de partid Octavian Țîcu.”, a spus Pascaru.

Prin astfel de proiecte deputații ca Reniță încearcă să spele creierul electoratului, cînd de fapt în creierul lor trebuie de făcut curat și de turnat puțin patriotis și iubire de țară, spune Pascaru.

”Ei trăiesc în Republica Moldova, ei sînt moldoveni care trebuie să convețuiască pașnic cu toate etniile de pe acest plai mioritic. Reniță și Carp sînt niște provocatori de serviciu care aleg să inventeze probleme inexistente, în loc să le resolve pe cele reale”, a mai adăugat liderul ”Voievod”.

De menționat că, potrivit inițiativei înaintate de membrii ACUM, Iurie Reniță și Lilian Carp, documentele în care se propune introducerea sintagmei „limba română” sînt: Codul jurisdicției constituționale, Legea cu privire la organizarea judecătorească, Regulamentul Parlamentului, Legea privind actele de stare civilă și Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load