TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Declarație: La Calea Ferată a Moldovei se întîmplă lucruri grave

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a declarat în cadrul unui briefing de presă că deși activează comisia de anchetă, la întreprinderea Calea Ferată a Moldovei se întîmplă lucruri grave:

„Acum s-a ajuns la datoria de 837 mln lei, dintre care aproape 164 mln sînt datorii la salarii. Marea majoritate a angajaților nu primesc salarii deja de 4 luni, unii se concediază, alții pregătesc proteste. Pe acest fundal este în toi așa-zisul concurs de selectare a directorului întreprinderii. Cei care au tras sforile pînă acum au organizat un concurs butaforic. Este coordonată desemnarea candidaturii lui Condurache, persoana care este vizată în rapoartele SIS despre care vom face publice mai tîrziu datele extrem de îngrijorătoare”, a spus Slusari.

Potrivit lui deja s-au dat indicații cine trebuie să cîștige concursul. Alexandr Slusari declarat că se urmărește falimentul acestei întreprinderi strategice. Acum linia spre scheme de corupție și insolvabilitatea întreprinderii este continuată, pe fundalul lipsei unui control din partea guvernului, inclusiv a premierului interimar.

Subiectul trebuia demult discutat la CSS, dar, din păcate, el a fost amînat deja de două ori sub pretextul că nu a venit Onceanu, a mai spus deputatul.

Alexandr Slusari a făcut un apel public către Ciocoi:


„APP este subordonată direct guvernului! Chiar dacă v-ați resemnat cu faptul că sînteți țap ispășitor, totuși trebuie să faceți ceva pentru țara, care poate să piardă o întreprindere strategică care transportă 20% din toate mărfurile care se importă și se exportă!”

De asemenea Alexandr Slusari a reiterat solicitarea adresată președintelui țării de a convoca urgent CSS pe subiectul căii ferate: 6000 de angajați sînt disperați! Deputatu va aborda subiectul la ședința comisiei de anchetă și a menționat că dacă se ajunge la proteste, Platforma DA va fi nevoită să fie alături de protestatari:

„Și angajații și sindicatele așteaptă decizia și vor să asiste la această ședință a CSS. Nu văd altă ieșire. Noi strigăm deja de cîteva luni despre situația de la Calea ferată, dar situația se înrăutățește, iar autoritățile statale (factorii de influență și factorii de decizie) nu întreprind nimic!”

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load