Cazul Șor stiri: 599

Declarație: Datoria noastră este să păstrăm și să fortificăm independența noastră

27 aug. 10:15   Societate
2287 0

Ziua Independenței este o zi important în istoria noastră, o spune Dumitru Roibu - activist civic, fondator și președinte al Mișcării de Tineret Urmașii lui Ștefan", deținător al Medaliei „Meritul Civic" RM, citat de Noi.md

Potrivit lui, Moldova este un stat cu o istorie de circa 700 de ani, care a trecut prin diferite etape și calamități geopolitice, dar care există azi și are drepturi depline.

“Moldova este un subiect cu drepturi depline a dreptului internațional, mebru ONU, cu un popor de circa 3 milioane de cetățeni și care și-a lăsat o amprentă puternică în istoria omenirii prin oameni de artă, știință, politică sau din lumea sportului. Datoria noastră este să păstrăm și să fortificăm independența noastră în toate modurile posibile, pentru a lăsa urmașilor noștri o țară puternică, cu care să se poată mîndri. Nu trebuie să admitem nici în gînd că putem fi generația care a ratat țara, așa cum au făcut-o alții, anterior. Moldova a fost, este și va fi, pentru că așa vrem noi și pentru că așa vrea Dumnezeu!”, spune Dumitru Roibu.

Republica Moldova sărbătorește astăzi, 27 august, 32 de ani de la proclamarea independenței.

24
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?