TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: "COVID-19 a venit la noi pentru totdeauna"

COVID-19 a venit la noi pentru totdeauna. E o infecție virală carenu ne va părăsi niciodată, iar noi trebuie să recunoaștem acest lucru. Situația epidemiologică va fi pînă cînd nu vor suporta boala 60-65% din numărul total al populației.

Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Odnostalco, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova de la postul de televiziune "NTV Moldova".

El a menționat că statisticile oficiale includ pe cei care au solicitat ajutor. "Iar cîți infectați sînt de fapt, noi nu știm. Atunci cînd au o formă ușoară de coronovirus, oamenii pur și simplu nu se adresează", a spus deputatul, transmite eNews.

Vladimir Odnostalco a reamintit că COVID-19 a fost identificat la colegul său de Comisie, deputatul Mizdrenco.

"El a avut o formă ușoară, nu a fost nevoie de spitalizare. Există și alți colegi, am discutat la telefon. Cred că COVID există. Și cînd vine situația, vecinul tău sau o rudă, înțelegi, te gîndești cum să supraviețuiești?", a spus el.


Deputatul este convins că COVID a venit la noi pentru totdeauna.

"Aceasta ste o infecție virală. Cînd va pleca? Niciodată. Și noi toți trebuie să recunoaștem acest lucru. Am vorbit cu specialiștii, situația epidemiologică va fi până cînd vor suporta boala 60-65% din populația totală. La ce etapă sîntem acum, este greu de spus", a subliniat el.

Vladimir Odnostalco se întreabă, avem statistici oficiale despre cei care au solicitat ajutor, au fost înregistrați, dar cîți sînt ei, de fapt?

"Dacă noi toți în Parlament nu am fi făcut testări, Mizdrenco nici n-ar fi știut că s-a îmbolnăvit. Nu știu dacă am fost și eu bolnav. Nici voi nu știți", a spus deputatul PSRM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load