COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: "Copiii nu au nevoie de măști la școală" (VIDEO)

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demonstrat că copiii nu au nevoie de măști la școală și acestea pot fi anulate în siguranță.

De asemenea, distanța socială pentru copii nu joacă nici un rol, copiii nu sunt periculoși nici unul pentru celălalt, nici pentru adulți și ei nu trebuie să se teamă de coronavirus.

Despre acest lucru a spus în cadrul emisiunii sale de autor "E bine să trăiești!" (Жить здорово!) la "Primul canal" prezentatoarea TV rusă, medic-terapeut, cardiolog, pedagog, doctor abilitat în științe medicale, profesor universitar, persoană publică Elena Malîșeva, transmite Noi.md.

Statisticile mondiale privind numărul de persoane bolnave spun că, în grupul copiilor sub 18 ani infectați sunt cu doar 7,5%, iar dintre toți cei decedați de COVID-19, copiii sub 18 ani reprezintă doar 0,1%, iar tinerii sub 30 de ani - doar 0,6%. Un studiu efectuat în Australia pe 1 milion 230 de mii de copii și 143 de mii de pedagogi din școlilor a arătat că posibilitatea transmiterii infecției de la un copil la altul este de 1%, de la un copil bolnav la un copil sănătos este de 0,3%, iar de la adult la adult - de 4,4%.


"Acestea sînt cifre nesemnificative, care spun că copiii sînt în siguranță și pot sta liniștiți alături", a menționat Elena Malîșeva. Ea a dat exemplul Australiei, unde școlile nu au fost închise, nimeni nu poartă măști și nu a respectat distanța socială, a existat o atmosferă normală, obișnuită.

Prezentatoarea TV a citat, de asemenea, date din studiile privind infecția copiilor din Suedia și Finlanda, care au implementat abordări drastice. În Finlanda, copiii purtau măști, stăteau în carantină și existau interdicții de comunicare cu adulții, iar în Suedia ei mergeau la școală și comunicau cu colegii. În consecință, în Suedia, unde au fost lăsate deschise toate școlile și grădinițele, nivelul infectării cu COVID-19 în rîndul copiilor a constituit doar 2,1%, iar în Finlanda, unde a fost carantină și copiii au stat acasă - 8,2% sau de 4 ori mai mult. Dar, în ambele țări, nu au fost înregistrate decese ale copiilor de COVID-19.

"Prin urmare, aceste și alte studii arată ca măștile pot fi anulate pentru copii, ei nu mai au nevoie de ele, nici distanța socială pentru copii, de asemenea, în școală nu joacă nici un rol, ei nu sînt periculoși unul pentru altul, pentru nimeni, și ei nu trebuie să se teamă de coronavirus", a menționat Elena Malîșeva.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load