Declarație: "Cetățenii Moldovei ar trebui să aibă acces la diferite vaccinuri" (VIDEO)

Cetățenii Moldovei ar trebui să aibă acces la diferite vaccinuri, nu doar la cele occidentale, pe care încearcă să ni le "impună", dar și la cele rusești.

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Socialiștilor, ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, menționînd că, în cadrul unei întrevederi cu șeful adjunct al Administrației președintelui Federației Ruse, reprezentantul special al șefului statului rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, ei au discutat despre posibilitatea de a obține vaccinul rusesc Sputnik V, precum și alte vaccinuri rusești, relatează Noi.md.

"Am convenit fundamental că acest vaccin va ajunge în Moldova în viitorul apropiat. Pentru aceasta trebuie de înregistrat vaccinul în Moldova. Cred că în zilele următoare acest proces de înregistrare a vaccinului va fi lansat. El poate avea loc destul de repede, pentru ca, în februarie - mijlocul lunii februarie, să sperăm că nu mai tîrziu, să primim acest vaccin în Moldova, iar cetățenii țării să poată decide pe care vaccin îl consideră mai acceptabil pentru ei înșiși. Eu personal am încredere doar în vaccinul rusesc, iar dacă aș avea posibilitatea să mă vaccinez, aș fi vaccinat anume cu vaccinul rusesc", a declarat Igor Dodon.

El a menționat că cîteva sute de mii de doze de vaccin rusesc împotriva COVID-19 vor ajunge în curînd la Chișinău, ceea ce va permite inițierea vaccinării cetățenilor Moldovei, care va fi efectuată voluntar.

Reamintim că, conform unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință.Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load