COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Aceasta deocamdată nu este o lege privind Moșiile de familie"

Declarație: "Aceasta deocamdată nu este o lege privind Moșiile de familie"

Serviciul Federal de înregistrare, cadastru și cartografie de Stat (Росреестр) lucrează asupra programului "Pămîntul e simplu" (”Земля просто”), un program similar cu "Hectarul din Orientul Îndepărtat" (”Дальневосточный гектар”), care va permite de a trecerea terenurilor în proprietate de la distanță, fără proceduri birocratice inutile.

Despre acest lucru a anunțat pe portalul "Orientul tău îndepărtat" (”Твой Дальний Восток”) de șeful Rosreestr Oleg Skufinskii, scrie ecology.md si tass.ru.

"Un astfel de proiect ca "Pămîntul e simplu" va da posibilitatea fiecărui locuitor al țării noastre, fiecărui antreprenor să ia pămînt prin mijloace simple de automatizare fără piedici, fără funcționar, peste tot de unde o poate lua - să-și formeze singur terenul, să apese singur butonul pentru a primi contractul electronic, să-l semneze din partea sa și să primească drepturile înregistrate", a spus Skufinskii.


El a menționat că termenul de obținere a unor astfel de drepturi asupra pămîntului ar trebui să fie de aproximativ două săptămîni pentru ruși.

Programul "Hectarul din Orientul Îndepărtat", care le permite rușilor să primească gratuit și în cel mai scurt timp terenuri de pînă la 1 ha în Orientul Îndepărtat, este valabil din 2016. Începînd cu 28 martie 2019, un hectar în Orientul Îndepărtat pot primi participanții la programul de stat de promovare a relocarea voluntară a compatrioților în Rusia. Potrivit vicepremierului - reprezentant plenipotențiar al Președintelui la DFO, Iurie Trutnev, acesta stimulează crearea a 108 noi localități în Orientul Îndepărtat.

Aceasta nu este deocamdată o lege privind moșiile de familie, potrivit căreia fiecare familie doritoare, primește gratuit pe viață un hectar de teren cu dreptul de a putea fi transmis prin moștenire pentru a fi amenajată drept moșie de familie. Dar acesta este un alt pas. Dar ulciorul, după cum știm, se umple cu cîte o picătură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load