COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7929

Decizie de ultimă oră! Carantină de 14 zile pentru cei care revin din opt țări ale lumii

28 noi. 2021,, 21:53   Societate
3629 0

Cei care revin în Republica Moldova din opt state ale lumii vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, informează Noi.md.

Decizia a fost luată în această seară de membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

”În această seară a fost convocată de urgență ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în legătură cu apariția noii tulpini B.1.1.529 – Omicron - a coronavirusului de tip nou și a clasificării acesteia drept îngrijorătoare de către Organizația Mondială a Sănătății”, se arată în comunicatul emis presei.

Astfel, potrivit ultimei decizii a CNESP cei care vine în țara noastră din opt state din sudul Africii (Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi), vor fi obligați să se autoizoleze timp de 14 zile.

”Carantina poate fi întreruptă după a 7-a zi dacă persoanele în cauză efectuează un test PCR cu rezultat negativ. A fost stabilită și interzicerea accesului pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini și apatrizilor care au călătorit în ultimele 14 zile în aceste țări. Totodată, Comisia a discutat despre posibilitatea introducerii ulterioare a unor măsuri suplimentare cu privire la persoanele care sosesc din state considerate cu risc de transmitere a noii tulpini, urmînd a fi monitorizate atent evoluțiile epidemiologice și fluxurile de pasageri în următoarele zile”, scrie în nota de presă.


De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost însărcinat să întreprindă măsurile necesare pentru a determina dacă există cetățeni ai Republicii Moldova în statele menționate mai sus și ce măsuri de repatriere pot fi întreprinse pentru aceștia, după caz.

Comisia recomandă evitarea deplasărilor peste hotare în cele 8 țări, precum și în alte state în care au fost depistate cazuri de infectare cu tulpina Omicron, fiind subliniată în cursul discuțiilor importanța informării prealabile cu privire la situația epidemiologică din țările de destinație.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X