Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

Decizia Comisiei Pre-Vetting privind evaluarea candidatului la CSP, procurorul Gheorghe Borș

7 iun. 11:21   Societate
1760 0

Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării în privința candidatului la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Gheorghe Borș.

Potrivit Comisiei, Gheorghe Borș nu a promovat evaluarea, întrucît nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Informația detaliată despre rezultatul evaluării se conține în decizi a transmisă candidatului și CSP-ului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

Candidatul poate accepta sau refuza publicarea deciziei Comisiei Pre-Vetting, potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022. Dacă în 48 de ore din momentul primirii deciziei, candidatul nu notifică Comisia despre refuzul privind publicarea deciziei, aceasta va fi plasată pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată. Decizia este cu drept de atac și poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile, anunță Noi.md

Decizia privind nepromovarea evaluării constituie temei juridic pentru neadmiterea candidatului la alegeri sau concurs. Doar candidații care promovează evaluarea Comisiei Pre-Vetting sînt eligibili pentru funcția de membru în CSP.

Gheorghe Borș, procuror în cadrul Procuraturii Generale, a fost audiat în calitate de candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor în cadrul primei runde de audieri, desfășurată la sfîrșitul lunii aprilie. Interviul public a durat puțin peste o oră, iar întrebările membrilor Comisiei adresate candidatului s-au referit la aspecte ce țin de integritatea financiară a acestuia.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?