AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 742

Decizia autorităților de la Orhei, modificată după ce IGP a pornit investigarea cazului

26 ian. 10:30   Societate
3203

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a convocat într-o nouă ședință unde s-a descis că instituțiile de învățămînt în care 30 % din clase se află în regim de autoizolare vor trece la procesul educațional cu desfășurare în regim on-line.

Decizia vine după ce Inspectoratul General de Poliție a anunțat că investighează acțiunile Consiliului, iar materialele acumulate în urma investigațiilor vor fi remise către Centrul Național Anticorupție, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Prin urmare, instituțiile publice de învățămînt în care nu se atestă procentajul respectiv de clase aflate în autoizolare își vor desfășura în continuare activitatea cu prezență fizică.

„În 37 de instituții publice de învățămînt din numărul total de 48 instituții care își desfășoară activitatea în raza raionului Orhei – nu este atestat nici un caz de infectare”, anunță Consiliul Raional Orhei.

Totodată, Comisia a venit cu noi restricții și pentru organizarea evenimentelor private.


„Se permit următoarele tipuri de activități: organizarea de evenimente private nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive cu înregistrarea nominală a participanților, testarea fiecărui participant înregistrat cu teste rapide antigen, testarea se face de personalul medical respectînd toate normele anti COVID în vigoare”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав