COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2820
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7298

Decesul bărbatului, pe malul stîng al Nistrului. Ce spun autoritățile

12 mai. 14:15   Societate
1639 0

La 11 mai, în jurul orei 15:00, poliția din Ștefan Vodă a fost anunțată despre decesul unei persoane, pe malul stîng al rîului Nistru.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau cu o barcă pe rîul Nistru, la o distanță de aproximativ 20 de metri de malul stîng.

Niște persoane necunoscute de pe malul stîng în uniformă de tip militar așa ziși «grăniceri» din regiunea transnistreana, i-au somat pe cei doi să se apropie de mal.

Bărbații au ignorat cerințele și au încercat înot să ajungă pe malul drept. Ajuns pe malul drept al Nistrului, bărbatul de 43 de ani l-a observat, pe malul stîng, pe consăteanul său, jos la pămînt, iar persoanele în uniformă se aflau în jurul acestuia.

Pe cazul dat, poliția din Ștefan Vodă a inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele acestui incident, totodată, urmează a fi dispusă expertiza medico-legală care va stabili cu exactitate cauza decesului.


Reprezentantul poliției din cadrul Delegației Republicii Moldova, va aborda acest caz în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control ( CUC) din 13 mai 2021 și vor fi solicitate explicații cu privire la prezența forțelor ilegale transnistrene în Zona de Securitate.

De asemenea, vom solicita implicarea și suportul reprezentanților OSCE, Federației Ruse și ai Ucrainei din cadrul CUC în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și detaliilor ce țin de această tragedie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽