Deasupra Chișinăului s-a produs un incident periculos

Deasupra Chișinăului s-a produs un incident periculos

În redacția MoldNews a parvenit o informație privind incidentul care a putut duce la numeroase victime. 


La 23 iunie 2019 aeronava A-320 de pe ruta Chișinău-Moscova care aparține companiei Air Moldova a decolat de pe aeroportul Chișinău în direcția orașului Sîngera. 


În acel moment, în locul celor 15 dispeceri avia care urma să fie de serviciu erau doar 9 persoane. Astfel, dispecerul răspunzător pentru această aeronavă, fiind în stare de oboseală avansată după o muncă neîntreruptă de 6 ore, a părăsit locul de muncă, uitînd să verifice situația privind traiectoria zborului navei A-320. 


În aceleași timp, de pe aerodromul de la Vadul-lui-Vodă a decolat avionul AN-2 cu parașutiști la bord. Ambele aeronave erau în proces de decolare, posibilitatea manevrării fiind limitată. Acest lucru a dus la aceea că nava A-320 a zburat deasupra avionului AN-2 la o distanță de doar 15 metri. Astfel, traiectoriile zborurilor ale avioanelor s-au intersectat. Conducerea Autorității Aeronauticii Civile și autoritățile țării au ascuns acest incident.


Angajații Moldatsa l-au informat pe ministrul Economiei Vadim Brînzan despre cele întîmplate. Pînă în prezent investigațiile nu au finalizate, totul este ținut în secret. 


Potrivit redacției MoldNews, pînă acum nimeni nu a fost atras la răspundere. 


Directorul Moldatsa Veaceslav Frunză care, potrivit datelor MoldNews, este cumătrul deputatului din partea  PD Vladimir Cebotari, precum și directorul Autorității Aeronauticii Civile a Moldovei Octavian Nicoleascu apropiat de deputatul Partidului Șor Petru Jardan pînă în prezent ascund incidentul de opinia publică. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load