De ziua sa, Parlamentul îşi deschide larg uşile pentru vizitatori

De ziua sa, Parlamentul îşi deschide larg uşile pentru vizitatori

Pe 23 mai, de Ziua Parlamentului, moldovenii, dar şi turiştii vor avea posibilitatea să viziteze instituția conform unui program special.  

Astfel, primii vizitatori sînt așteptați la ora 10.00. Tururile ghidate vor fi organizate pentru vizitatori la orele 10.00, 12.00, 14.00 și 16.00. Accesul în clădire se va face în baza buletinului de identitate, fără a fi necesară o programare prealabilă. 

Parlamentul Republicii Moldova organizează tururi ghidate pentru toți doritorii de a vizita instituția și de a afla informații despre procesul legislativ. Anual, Parlamentul este vizitat în medie de 7 000 de persoane. Programul de vizite a fost lansat în 2014, iar, pînă în prezent, peste 32 000 de persoane au vizitat Parlamentul. 

Ziua Parlamentului este sărbătorită pe 23 mai, cînd în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load