Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

De Ziua Familiei, toți într-un glas: „Familia este totul pentru noi”

15 mai. 18:25   Societate
2189 0

În fiecare an, pe 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanţa familiilor, fără discriminare, în societate.

În contextul aestei sărbători, am întrebat moldovenii ce însemnătate au pentru ei familie și de ce țin neapărat să creeze cămine în care să-și crească și educe urmașii. Practic toată lumea întîlnită în stradă a recunoscut că fără familie nu ar putea trăi nici măcar o zi, iar copiii lor sînt cea mai mare realizare a vieții.

„Pentru mine familia înseamnă dragoste, bucurie. Fără familie, nu există viață”, a opinat o locuitoare a capitalei.

„Familia înseamnă totul pentru mine. E foarte greu să trăiești de unul singur, de aia facem copii, să ne alinăm”, mărturisește o mămică.

„Pentru noi familia înseamnă copiii, moștenitorii noștri. Eu am foarte multe amintiri din copilărie și îmi doresc ca și copiii mei să aibă asemenea amintiri frumoase, de aceea muncim pentru ei”, a spus o femeie întîlnită în stradă.


„Putem vorbi despre familie cînd există înțelegere între toți, respect și dragoste. Nu contează cîți membri are o familie, important un soț și o soție”, declară un alt părinte.

Toți moldovenii întîlniți pe una din străzile capitalei, afirmă că se simt bine în rolul de părinte, chiar dacă le e greu uneori. Copiii se bucură și ei de familiile frumoase pe care le au și mărturisesc că iubirea și protecția părinților e ceea ce contează cu adevărat în viață.

„Probabil, familia este cel mai sfînt lucru. Mă bucur că există asemenea sărbători, în care oamenii își amintesc despre cei dragi, dar cred că trebuie să ne amintim de familii nu doar de sărbători, dar în fiecare zi. Familia e cel mai sfînt lucru pe care-l poate avea un copil. Iubirea și grija părintească sînt cele mai de preț”, a spus cu mîndrie o tînără.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

În cadrul acestei zile, sînt promovate valori precum toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie.

Redacția noi.md vă propune să luați cunoștință de unul din compartimentele "Crezului" - "Familia". Acest lucru vă va permite să simțiți profunzimea acestora, dar mai ales înțelepciunea lor pentru acei care vor hotărî să le urmeze în procesul propriei sale dezvoltări.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав