COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

De miercuri în Chișinău va începe festivalul ”Buna Ziua”

12 iul. 22:10   Societate
2512 0

Proiectul este dedicat aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului și va include diverse activități cultural-artistice: expoziții și mese rotunde tematice, întîlniri cu scriitorii; recitaluri cu diverse genuri de muzică (ușoară, clasică, populară, folclor, jazz, etno jazz etc.)

Potrivit unui comunicat remis presei, în cea de-a treia zi a forului, pe 16 iulie, Primăria Chișinău va organiza Conferința online „Chișinău - 585 de ani - un oraș între trecut și viitor", cu participarea a 82 de edili ai orașelor înfrățite și partenere ale capitalei.

În cadrul aceluiași Festival sînt prevăzute proiecții de film; competiții la șah, dame, table, expoziții de artă cu vînzare, tîrguri ECO ale producătorilor autohtoni, organizarea rutieri turistice „Chișinăul de astăzi și de altă dată" etc.

Evenimentele incluse în program sînt organizate de Direcția Cultură, în conlucrare cu preturile de sector și Direcția generală economie, comerț și turism.

Acestea se vor desfășura în diverse locații, inclusiv în parcurile din oraș, în Scuarul „Mihai Eminescu", în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", pe scările de granit din Parcul „Valea Morilor”, în preajma fîntînilor arteziene, pe Strada Pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrîn, la filialele Bibliotecii Municipale „ B. P. Hasdeu", la Muzeul Orașului, la Cinematograful Patria Loteanu etc.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽