COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De la 1 septembrie, Moldova va anula interdicția de intrare în țară pentru ruși

De la 1 septembrie, Moldova va anula interdicția de intrare în țară pentru ruși

De la 1 septembrie, cetățenii Rusiei și ai altor state vor putea intra în Moldova.

Guvernul Republicii Moldova a anunțat pe 26 august prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă la 15 septembrie. În document se spune că „de la 1 septembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde – cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare”.

Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru sănătate publică, se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările cu mai puțin de 50 de cazuri de infecție la 100 de mii de persoane, relatează rbc.ru.


Lista țărilor din „zona roșie” a fost făcută publicăt pe 28 august. Rusia nu este în acestă listă, aici se găsesc așa țări ca Ucraina, România, SUA, Spania, Israel, Armenia, Franța și Kazahstan. În total în „lista roșie” au fost incluse de 53 de țări. Lista va fi actualizată de către epidemiologii moldoveni la fiecare 14 zile.

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a confirmat pentru TASS că Moldova va fi deschisă pentru ruși.

„Noile reguli pentru trecerea frontierei moldovenești intră în vigoare la 1 septembrie. <...> Interdicția de intrare în Moldova va fi ridicată, inclusiv pentru cetățenii ruși”, a spus ea.

Acum, și cetățenii moldoveni sînt în așteptarea unei decizii din partea autorităților rusești, care le-ar permite accesul liber în Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load