Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

De la 1 iulie, salariile la CFM vor crește cu aproximativ 70%

30 iun. 2022,, 14:15   Societate
2362 0

De la 1 iulie salariile la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” vor crește cu aproximativ 70%.

Despre acest lucru a anunțat Agenția Proprietății Publice, menționînd că decizia respectivă a fost luată de către Consiliul de Administrație al companiei.

Majorarea va constitui aproximativ 70%, din contul ajustării cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, de la 1.852 de lei la 3.500 de lei în cazul CFM.

Ultima majorare de acest fel a fost operată în 2015. Conform Codului Muncii, în salariul minim nu se includ adaosurile, sporurile, plățile de stimulare şi compensare.

La data de 31.05.2022 au fost achitate integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. Iar directorul general al CFM a spus la ședința consiliului de administrație din 16 iunie că fondurile suplimentare necesare majorărilor salariale, circa 30 de milioane lei lunar, vor fi alocate din contul majorării veniturilor întreprinderii, în special din urma fluxului sporit de tranzit a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova.


Ajustarea salariilor la Calea Ferată din Moldova are loc inclusiv urmare a prescripțiilor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum și a deciziei Comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi” din cadrul Î.S. Calea Ferată din Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий