COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De cînd vor fi activate spitalele regionale din Republica Moldova

De cînd vor fi activate spitalele regionale din Republica Moldova

Începînd cu săptămîna viitoare, vor fi activate și alte spitale regionale, unde urmează să fie tratate persoane infectate cu coronavirus. Despre acest lucru a anunțat minista Sănătății, într-un briefing din această dimineață. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu este necesar din cauza numărului în creștere de bolnavi.

„Vom activa, de asemenea, și spitalele municipale pentru adulți și copii, deoarece numărul celor infectați e impunător mai ales la Chișinău”, a subliniat Dumbrăveanu.

Ministra a mai spus că spitalele din Bălți și Căușeni, activate de cîteva zile, au început deja să primească pacienți. Deocamdată, aceștia sînt doar suspecți, niciunul dintre cazuri fiind confirmate.


Viorica Dumbrăveanu a mai menționat Serviciul de Asistență Medicală Prespitalicească lucrează în acest zile la capacitate maximă, avînd extrem de multe solicitări.

În prezent, în Moldova sînt confirmate 231 de cazuri de infecție cu Covid – 19. 126 dintre bolnavi sînt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Republican sînt tratate 15 persoane: 13 dintre care în stare gravă și două în stare medie.

Totodată, la Spitalul Ministerului Sănătății au fost activate cele două clinici, unde sînt internate 41 de persoane în stare satisfăcătoare. Iar la Spitalul Boli Contagioase pentru copii sînt 14 copii și cinci adulți în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

În regiunea separatistă Transnistria sînt confirmate 10 cazuri de infecție cu coronavirus. O parte dintre bolnavi se tratează la Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load