Preşedintele stiri: 3022

De cînd Rusia ar putea opri furnizarea de gaze în Moldova

22 oct. 22:19   Societate
3178 4

Potrivit unei surse apropiate discuțiilor, problema aprovizionării cu gaz a fost discutată astăzi la Moscova cu șeful adjunct al Administrației Prezidențiale Dmitri Kozak. Părțile nu au putut conveni asupra prețului, transmite Noi.md cu referire la telegraph.md.

Moscova a oferit Chișinăului o reducere de 25% la gaze, cu condiția ca datoria de gaze acumulată de 700 de milioane de dolari să fie returnată în termen de 3 ani. Chișinăul a vorbit despre disponibilitatea de a cumpăra gaz la un preț de două ori mai mic decât prețul pieței.

În acest sens, sursa și-a exprimat îndoielile că noul contract de gaze ar putea fi încheiat înainte de 1 noiembrie și a afirmat riscurile ridicate ale opririi complete a furnizării de gaze rusești către Moldova după această dată.

Astăzi, autoritățile moldovenești au introdus starea de urgență de 30 de zile din cauza lipsei de gaz. Cert este că deficitul de gaze din țară a ajuns la 16 milioane de metri cubi, iar presiunea în sistemul de transport a scăzut la un nivel critic.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X