X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

De ce uneori ajung greu la chemări angajații Serviciului 112

14 iun. 10:15   Societate
3023 0

De multe ori, angajații serviciului 112 întîmpină dificultăți cînd apelantul nu indică adresa corectă. Pentru a ajunge rapid la pacient, este de mare ajutor tehnologia, care permite identificarea exactă a locației apelantului.

Reprezentanții Serviciului 112 spun că datele spațiale le sînt de mare ajutor.

"Din martie 2018, Serviciul național unic a început a activa cu unele neajunsuri privind datele spațiale, pentru că nu erau documentate în totalitate anume acele regiuni sau localități. Nu existau străzi documentate. Acum, datorită acestora, noi putem să ne orientăm, ghidăm diferite intervenții la caz", spune Marin Cebotari, inginer principal la Serviciul 112.

De multe ori, angajații acestui servicu de urgență ajung cu greu la cei care au nevoie de ajutor, din cauza adreselor incorecte sau incomplete, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

Se întîmplă, mai ales, în zonele rurale, unde nu toate străzile sau ulițele au o denumire. Datorită utilizării datelor spațiale, medicii, salvatorii sau pompierii pot identifica rapid locația pacientului și intervini la timp.


Potrivit directorului Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru, datele spațiale pot fi accesate și dincolo de hotarele Republicii Moldova. Această tehnologie ar oferi mai multe oportunități pentru potențialii investitori străini.

Accesul liber la datele spațiale crește eficiența răspunsului în situațiile de risc, explorarea mediului înconjurător, planificarea transportului, asigurarea securității sau prestarea serviciilor într-un timp restrîns.

1
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав