AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 47
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

De ce se încearcă deposedarea Institutului INCERCOM de un teren?

23 ian. 03:46   Societate
3432

Cinovnicii fiecărui guvern nou din Moldova încearcă să deposedeze Institutul de cercetări științifice în construcție INCERCOM de un teren.

Despre aceasta pentru Noi.md a spus directorul interimar al ÎM «Chișinău-proiect, Anatolii Izbîndă, care din 2008, pe parcursul a 13 ani, conduce Institutul de cercetări științifice în construcție INCERCOM, iar de acolo a fost invitat la ”Chișinău-proiect”.

El a menționat că INCERCOM este o organizație de frunte în țară, capabilă să efectueze teste de calitate ale materialelor și construcțiilor, precum și să elaboreze materiale normative și să le acorde o evaluare de specialitate. La INCERCOM a fost creat un laborator mare, există o bază tehnică dezvoltată, un teren de pămînt.

”S-a dorit privatizarea tuturor acestor bunuri, să fie scoase la licitație și comercializate. Toate – în contextul că întreprinderile principale din ramură ajunseseră în subordinea Agenției Proprietății Publice, pe care nu o interesa dezvoltarea acestor întreprinderi. Ea avea alte scopuri și sarcini. Nu doar să-l lipsească de teren, dar și să lichideze INCERCOM ca instituție, să creeze o întreprindere nouă, care să includă și metrologia, și construcțiile, și tehnica securității, și chiar un centru de certificare a produselor alimentare. Din fericire, toți s-au unit și s-au opus acestui pas distrugător, aș spune chiar dușmănos ramurii”, a subliniat Anatolii Izbîndă.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав