De ce prețul pîinii nu scade în Moldova

8 sep. 16:00   Societate
2650 0

În Moldova s-a creat o situație foarte ciudată cu prețurile la unele produse, care anterior au crescut brusc, iar acum nimeni nu le va reduce la nivelul de acum 2 ani, în ciuda existenței unor astfel de premise.

Declarația aparține fostului președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, relatează Noi.md

El a remarcat că Banca Naţională vine cu pronosticuri optimiste, că anul acesta inflaţia va fi mai mică decît anul trecut.

”Da, acest lucru este adevărat, dar nu este un motiv de bucurie pentru oamenii simpli. Prețurile au crescut rapid anterior și nimeni nu le va reduce la nivelul la care erau acum 2 ani”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit lui, cu prețurile la unele produse în general s-a creat o situație foarte ciudată.

”De exemplu, pîinea, care a crescut în preț în ultimii doi ani - cu 30-35%. În aceeași perioadă de timp, grîul s-a ieftinit cu 19%. De ce prețul pîinii nu a scăzut?”, s-a întrebat fostului președinte al Republicii Moldova.


În opinia sa, guvernul n-ar trebui să caute nod în papură, să creeze centrul „Patriot”, ci mai degrabă să se ocupe de prețul pîinii și alte probleme importante.

”Oamenii așteaptă asta de la voi”, a declarat el.

12
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?