COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce nu pot fi redeschise grădinițele: Răspunsul directorului ANSP

De ce nu pot fi redeschise grădinițele: Răspunsul directorului ANSP

Redeschiderea grădinițelor este prematură. Acestea își vor putea relua activitatea doar atunci cînd se va înregistra o micșorare a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Republica Moldova.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de directorul ANSP, Nicolae Furtună, ca răspuns la solicitările mai multor părinți, care au lansat o petiție și solicită redeschiderea grădinițelor, scrie publika.md.

"Noi, vom ține cont, în primul rînd, de evoluția procesului epidemiologic. Astăzi este cert că redeschiderea grădinițelor e prematură. Preamaturitatea vine de la tendința procesului epidemic, înregistrarea numărului de cazuri, indicatorii de incidență mortalitate, fatalitate și a cazurilor grave. Vreau ca părinții să înțeleagă că dacă vom relua activitatea unor grădinițe și acolo vom introduce caz de infecție, acest fapt nu o să-l ierte nimeni, în special părinții care insistă să fie redeschise", a menționat Furtună.


Totodată, Nicolae Frutună a declarat că instituțiile preșcolare vor fi redeschise atunci cînd numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 va fi în descendență.

"Trebuie să avem destulă responsabilitate. Ca și părinte trebuie să-mi asum responsabilitatea că ducînd copilul la grădiniță pe fundalul numărului de cazuri, eu risc ca el să se infecteze. Se vor redeschide atunci cînd trendul va fi unul în descendență".

Menționăm că după tragedia de la Hîncești, unde un copil de 6 ani, a fost găsit mort în toaleta din grădina casei, mai mulți părinți au lansat o petiție pe o rețea de socializare către Comisia Națională Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, în care solicită redeschiderea grădinițelor, deorece majoritate dintre ei sînt la serviciu și nu au cu cine își lăsa copiii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load