COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce membrii Cabinetului de Miniștri au făcut testele la COVID-19 la un laborator privat?

De ce membrii Cabinetului de Miniștri au făcut testele la COVID-19 la un laborator privat?

Membrii Cabinetului de Miniștri au efectuat teste la COVID-19 din banii proprii, la un laborator privat, pentru a nu folosi testele din donații. Despre aceasta a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei emisiuni la postul privat de televiziune N4.

”Nu am abuzat să folosim testele donate și fiecare a scos banii din buzunar și a achitat testul”, a spus Dumbrăveanu.

Întrebată de ce anterior se pronunțase împotriva testării în laboratoarele private, ministrul a răspuns că la acea etapă ministerul se afla în lipsă de consens cu instituțiile private, cînd rezultatele testelor nu se confirmau de ANSP.

”Laboratoarele colectau probe de sînge și ele dădeau erori. Între timp, acele laboratoare și-au perfecționat metodologia de prelevare a probelor, cu sprijinul ANSP. În prezent sînt două laboratoare private, față de care ANSP nu are obiecții”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.


Ministrul a declarat că în cîteva zile va începe să activeze laboratorul ANSP de la Bălți.

În același timp, autoritățile negociază procurarea a 100 de mii de teste pentru a fi supuși testelor cît mai mulți oameni.

”Avem un lot de 500 de mii de măști și ecrane de protecție, avem un lot de costume de protecție, un lot de ajutor umanitar urmează să ajungă pînă pa 10 aprilie din China. Așteptăm și celelalte loturi din ajutorul umanitări rusesc, inclusiv ventilatoare mecanice”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

”Noi sîntem în permanentă căutare, nimeni nu a fost pregătit pentru o pandemie. Nimeni nu a știut că această infecție se va răspîndi cu o așa viteză în Europa. Toate statele sînt în căutarea acestor măsuri de protecție”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load