Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

De ce medicii din Republica Moldova refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

16 feb. 2021,, 04:47   Societate
13678 3

După ce dimineața, noi.md scria despre faptul că mai multe cadre medicale de la un spital din capitală refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, la adresa redacției a venit un al mesaj de la medic care spune că o așa situație se întîlnește în mai multe instituții medicale din capitală.

Mai mult decît atît, el spune că medicilor le este frică să se vaccineze dat fiind faptul că pînă în prezent nu există o claritate privind eficiența vaccinelor anti-COVID, dar nici efectele adverse care le au.

”Țin să menționez că și la spitalul nostru sînt foarte multe cadre medicale care au refuzat să se imunizeze împotriva coronavirusului. Medicii spun că nu vor să se vaccineze ne fiind siguri că nu vor avea reacții adverse”, se arată în mesajul venit la redacție.

Pe parcursul zilei de astăzi am încercat să luăm legătura cu reprezentanți din cadrul Ministerului Sănătății să cerem o reacție la cele relatate mai sus, însă ni s-a spus că aceștea au nevoie de o perioadă de documentare și vor revenit cu o reacție în următoarele zile.

Reamintim că potrivit unor surse care și-au dorit să își păstreze anonimatul, din 20 de lucrători medicali din secția de terapie intensivă a unui spital din capitală, doar trei au acceptat să se imunizeze împotriva COVID-19.


Reamintim că campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, se va desfășura în trei etape.

Prioritatea va fi acordată următoarelor grupuri:

  • Lucrătorii medicali /sau Lucrătorii din domeniul sănătății.
  • Personalul și beneficiarii din cadrul centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.
  • Adulții cu vîrsta mai mare de 60 ani (grup cu risc sporit).
  • Persoanele cu comorbidități.
  • Lucrătorii din domeniul social.
  • Lucrătorii din domeniul educației.
  • Angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar.
  • Populația generală, indiferent de vîrstă, care nu s-au regăsit în grupurile prioritare.

Reamintim că, potrivit unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință. Totodată, internauții sînt de părere că Moldova poate decide și singură ce tip de vaccin să administreze populației.

De menționat că anterior, Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a furniza Moldovei 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Sputnik V, iar restul dozelor necesare pentru țară timp de 4-6 luni în cazul în care vaccinul ar fi fost înregistrat. Potrivit acestuia, la 20 ianuarie, Fondul Rus de Investiții Directe a furnizat părții moldovenești întregul pachet de materiale pentru înregistrarea rapidă a Sputnik V.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?