Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

De ce l-a Angajat Pînzari pe Damir ca agent sub acoperire: „Era în dezacord cu Plahotniuc

4 noi. 2021,, 16:47   Societate
1221

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, cel care este învinuit de abuz de serviciu, delapidarea averii străine, complicitate la trecerea frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice, susține că el a fost cel care a venit cu sugestia de a-l angaja pe Dorin Damir, finul lui Vladimir Plahotniuc, în Direcția nr. 5 a Inspectoratului General de Investigații ca „agent sub acoperire”.

TV8 a făcut rost de o parte din declarațiile lui Alexandru Pînzari în fața procurorilor în care recunoaște acest lucru, transmite Noi.md.

„Una din sugestiile sale a fost de a încadra în această structură persoane ca Damir Dorin, persoane alde Stepuleac, adică cei care sînt în vizor, care au activat în calitate de polițiști, cei care cunosc specificul activității speciale de investigații și sînt fezabili pentru a activa în calitate de ofițeri sub acoperire. Ținînd cont că a trecut mult timp, nu-și aduce aminte tehnic și timpul cum a avut loc această procedură în cazul lui Damir Dorin, însă inițiativa de angajare a acestuia a venit de la Pînzari Alexandru, fiind transmisă lui Valeriu Cojocaru (șeful de atunci al Direcției nr. 5 – nr.)”, se spune în rechizitoriu.

Pînzari recunoaște în fața procurorilor că îl cunoștea pe Damir, a fost în relații de colegialitate cu acesta pe cînd erau studenți la Academia de Poliție. Totodată, știa că Damir se află în legătură de rudenie cu Vladmir Plahotniuc.

„El cunoștea că Damir Dorin este în legătură de rudenie cu liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și cunoștea prin alte persoane că Damir Dorin este în dezacord cu Plahotniuc Vladimir pe partea de guvernare a țării de către acesta. A considerat asta o platformă bună și oportună pentru a-l înrola pe Damir Dorin în calitate de ofițer sub acoperire și a documenta acțiunile pretins ilegale ale lui Plahotniuc Vladimir și ale guvernanților. Mai cu seamă că și el formal prevedea că activitatea domnului Plahotniuc Vladimir ar putea veni în contradicție cu sensul legii”, se mai spune în rechizitoriu.


Totodată, Pînzari spune că nu mai ține minte de la cine a aflat că Damir este în contradicție cu nașul său și nu mai ține minte nici cum a avut loc procedura de angajare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав