COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce în sală poți face sport, iar pe terenuri este interzis

De ce în sală poți face sport, iar pe terenuri este interzis

În Moldova sportivilor, profesioniștilor și amatorilor, li se permite antrenarea pe stadioane și terenuri deschise, dar în grupuri nu mai mari de trei persoane și cu respectarea distanței sociale.

Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie, Vladimir Odnostalco, care special pentru eNews a comentat decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică de a lăsa în vigoare unele restricții și a explicat măsurile luate de interzicere a practicării sportului în aer liber și condițiile de muncă a sălilor de sport, ținînd cont de anumite restricții.

El a menționat că autoritățile țării au constatat o înrăutățire a situației epidemiologice și creșterea infectării cu Covid-19. De aceea, starea de urgență în domeniul sănătății a fost extinsă pînă la 15 iulie.


"Să începem pe rînd. Sălile de sport de tip închis sînt deschise pentru antrenamente, dar nu funcționează dușuri și vestiarele. Nu te poți antrena mai mult de o oră. Eu înțeleg că nu este prea confortabil, pentru că omul după antrenament transpiră și trebuie să facă un duș și să se schimbe. Dar experții au demonstrat că virusul se transmite în baie, de exemplu", a spus Vladimir Odnostalko.

El a amintit că sportivii, profesioniștii și amatorii pot să se antreneze pe stadioane și terenuri deschise, dar cu respectarea distanței sociale.

"Pe stadioane se pot ocupa o mulțime de oameni, dar un grup nu trebuie să fie mai mare de trei persoane și, de asemenea, cu respectarea distanței. Noi trebuie să facem sport! Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă! Mai ales după cîteva luni de restricții", a declarat deputatul PSRM.

"De la 1 iulie își încep activitatea practic toți agenților economici, cu excepția discotecilor și cluburilor de noapte. În ele este greu de păstrat distanța socială. Deocamdată vor fi închise și centrele de reabilitare. Dar vor încep să lucreze bazele de odihnă, de exemplu, în Vadul lui Vodă. Sînt gata recomandările pentru directori și turiști. Și acolo condiția obligatorie este respectarea distanței. Fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea sa", a subliniat Vladimir Odnostalco.

Deputatul PSRM, fiind un mare amator al sportului, este ferm convins că medicii ajută la tratarea bolii, dar fiecare dintre noi trebuie să aibă grilă de sănătatea sa.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load