Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1092

De ce este persecutat Stoianoglo? Opinie

24 iul. 13:33   Societate
3802 0

Procurorul general suspendat din funcție al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a devenit un pericol pentru autorități după ultimele sale declarații și, prin urmare, i se inițiază tot mai multe dosare penale.

Este opinia exprimată de deputatul în Parlamentului Republicii Moldova din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, secretarul Comitetului Central al PCRM Constantin Starîș, fiind invitat în platoul programului de autor al Ludmilei Belcenkova „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, transmite Noi.md.

Comentînd intenția procurorilor de a deschide un alt dosar penal lui Alexandr Stoianoglo – despre îmbogățire ilicită, acesta a remarcat că, după ce Stoianoglo a fost acuzat în cauza profesorilor turci expulzați din țară, deși nu a avut nimic de-a face cu asta, te poți aștepta la orice.

„La noi pînă la 90% din populație poate fi acuzată de îmbogățire ilicită, pentru că oamenii sînt cumva obișnuiți să supraviețuiască, să iasă cumva din situații prin metode mai neordinare. Și care ar fi reperul pentru evaluarea unei averi... Se va evalua în raport cu Plahotniuc sau alte persoane? Desigur , cînd totul se prăbușește, să aflăm că Stoianoglo are un tranzistor de model Grundig și să zicem că s-a îmbogățit, sau poate că a ascultat voci „inamice” folosind acest aparat”, a glumit deputatul.

„Nu i se pare nimănui ciudat că printre „hoți și bandiți” din anumite motive sînt persecutați doar reprezentanții opoziției și procurorul care au refuzat să fie de buzunar și, dimpotrivă, au dat dovadă de independență? Și printre persecutați nu există reprezentanți ai clasei politice care a dat naștere actualei guvernări? Nu vedem dosare penale împotriva lui Leancă, Filat. Democrații au fost complet uitați. Acesta este un program, dar nu despre lupta împotriva corupției. Acest program este despre altceva. Pentru că este imposibil să nu-l pedepsești pe Leancă pentru povestea cu miliardul. Dar dacă începi să-l pedepsești pe Leancă pentru povestea cu miliardul, atunci principiul răspunderii colective se va activa și toată lumea ar trebui să fie întemnițată. Și Alexandr Stoianoglo a intrat în aceste pietre de moară după ce a spus două lucruri: despre responsabilitatea colectivă, despre ce înseamnă să furi un miliard – să aloci aceleași miliarde de lei din fondul de rezervă. Și în al doilea rînd, cînd a spus că Maia Sandu a cerut să se deschidă dosare împotriva lui Voronin și Dodon. După aceste declarații a intrat în vîrtejul care îl macină”, a spus Constantin Starîș.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав