X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

De ce este importantă protecția solară și cum alegem crema potrivită

25 apr. 17:25   Societate
1644 0

Primăvara, pielea noastră este din ce în ce mai expusă la soare, ceea ce poate provoca îmbătrînirea prematură a pielii, arsuri sau alte anomalii cutanate.

Aflați de ce este important să folosiți creme de protecție și cum să alegeți produsul potrivit în rubrica "Medicul de familie", informează radiomoldova.

SPF este o abreviere pentru factorul de protecție solară, o substanță pe care o conțin cremele, spray-urile sau alte forme de ambalaj. Ionela Ionașcu, medic estetician, ne spune cum să aplicăm aceste creme și în ce cantitate pentru ca ele să fie eficiente.

"Aplicarea cremelor cu factor de protecție este necesară pe tot parcursul anului. Cantitatea de cremă care trebuie aplicată pe o anumită zonă se măsoară cu degetul arătător. Aplicăm o fîșie de cremă pe suprafața degetului, iar această cantitate este suficientă pentru zona feței, gîtului și decolteului", a declarat Ionela Ionașcu.

Cînd vine vorba de alegerea formulei potrivite de protecție solară, nu există reguli. Alegerea unei anumite formule depinde de preferințele pe care le aveți și de textura pe care o preferați. Există atît creme de protecție solară, cît și spray-uri sau loțiuni solare care sînt eficiente și potrivite pentru toate tipurile de piele.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?