COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce echipamentul de protecție de 36 milioane de lei s-a „pierdut pe drum”

De ce echipamentul de protecție de 36 milioane de lei s-a „pierdut pe drum”

Ecaterina Chitic, administratoarea comapaniei „Lismedfarm” SRL, care a semnat un contract de 36 de milioane de lei cu statul pentru livrarea de ecrane de protecție și respiratoare cu filtru, spune că timp de cinci zile nu a putut fi identificat locul aflării primului lot de echipamente care urma să ajungă la Chișinău.

Potrivit acesteia, producătorul din China a anunțat la 31 martie că a transmis lotul format din 10 mii de viziere și 2 mii de respiratoare cu filtru, pe cînd în baza de date a companiei de transport DHL, transportatorul internațional care s-a arătat disponibil de a livra marfa, pînă sîmbătă, 4 aprilie, nu exista nicio informație.

Acest lucru, potrivit Ecaterinei Chitic, l-a avut în vedere premierul Ion Chicu, cînd a anunțat în această dimineață că „totul ce se expediază de companie (din China) dispare pe drum”.


Acest prim lot, de 10 mii de viziere și 2 mii de respiratoare cu filtru, susține administratoarea „Lismedfarm” SRL ar urma să ajungă totuși în țară luni, 13 aprilie.

Aceasta susține că nimeni nu s-ar face vinovat, pur și simplu transportatorul DHL este suprasolicitat, în stuația în care multe companii avia și-au sistat zborurile, respectiv, livrările durează foarte mult.

Administratoarea companiei, Ecaterina Chitic, afirmă că pînă în prezent firma a făcut comandă de 200 de ecrane de protecție și 200 de mii de respiratoare cu filtru către producătorul Anji SPENQ Industrial Co Ltd. din China. Aceasta spune că producătorul chinez s-a angajat să pregătească comanda pînă pe 14 aprilie.

Echipamentul ar urma să fie adus în țară cu un zbor cargo charter organizat de conducerea țării, spune Ecaterina Chitic. Despre acest lucru a anunțat astăzi, 9 aprilie, și premierul Ion Chicu.

Întrebată despre restul echipamentelor pe care s-a angajat să-l livreze conform contractului, mai exact încă 300 de mii de respiratoare cu filtru, Ecaterina Chitic spune că la acest moment compania sa nu mai are resurse financiare pentru a achita această comandă, deoarece statul nu i-a oferit niciun avans.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load