Cazul Șor stiri: 599

De ce Domnica Manole nu a fost realesă în funcția de președinte al Curții Constituționale

1 mai. 09:15   Societate
3161 0

Există mai multe ipoteze pentru care Domnica Manole nu a fost realesă președintă a Curții Constituționale, dintre care una este că ea nu mai este pe placul autorităților.

Această opinie a fost exprimată de avocatul Serghei Mișin în cadrul emisiunii "Tema cu Ludmila Belcencova" de pe canalul "Primul în Moldova", relatează primul.md.

După cum se știe, mandatul de trei ani al Domnicăi Manole în calitate de președinte al Curții Constituționale a expirat, iar judecătorii au fost nevoiți să voteze pentru un nou conducător. Cu toate acestea, Manole, din anumite motive, nu a fost realeasă președinte. Serghei Mișin și-a expus părerea cu privire la această temă.

"Probabil că au hotărît să aleagă un alt președinte, pentru că fie cineva le-a șoptit despre aceasta - ceea ce noi nu putem confirma, dar e cel mai probabil. Fie erau nemulțumiți de munca ei de administrator. Astăzi nu putem spune în mod direct – putem doar presupune că autoritățile au început să nu fie mulțumite de ea, că poftele au crescut", a spus Serghei Mișin, subliniind că toate aceste versiuni sînt doar presupuneri și ipoteze.

În același timp, expertul a spus că problema precum că Domnica Manole ar putea să nu fie realesă, se discuta de mult timp pe culoare.

"Dispute cu privire la faptul dacă va rămîne sau nu se duc din februarie, din acest motiv, examinarea multor dosare a fost amînată. Același caz privind panglica Sf. Gheorghe a fost un mic avertisment din partea ei că dacă nu mă realegeți, atunci aceeași situație va fi și în alte cazuri. Dar, cel mai probabil, au găsit metode de convingere și explicații de ce trebuie de reales pe altcineva", a adăugat Mișin.

Reamintim că săptămîna trecută s-a aflat că Domnica Manole nu a fost realesă în funcția de președinte al Curții Constituționale. Noul conducător al instituției a devenit judecătorul Curții Constituționale, Nicolae Roșca.

5
3
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?