COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

De care factori depinde eficacitatea măsurilor stării de urgență? Opinie

2 apr. 15:30   Societate
1404 0

Eficacitatea măsurilor luate în cadrul stării de urgență depinde de cel puțin doi factori: capacitatea autorităților de a asigura implementarea acestora, inclusiv prin utilizarea forței, precum și de nivelul de înțelegere și sprijin din partea populației a măsurilor propuse.

Această opinie a fost exprimată de către expertul independent, fostul prim-viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei din Republica Moldova, Alexandr Muravschi pe pagina sa de pe rețeaua socială, transmite Noi.md.

El a menționat că măsurile anunțate de guvern în legătură cu introducerea stării de urgență, ca de obicei, au provocat discuții aprinse, iar unele dintre ele, în special în ceea ce privește interdicțiile plimbărilor în parcuri și scuaruri, - uimire și indignare.

"Nu discut despre măsurile luate, pentru că nu sînt expert nici în epidemiologie, nici în organizarea carantinelor. Dar! Înțelegînd reacția populației și aflîndu-mă și eu într-o poziție de nedumerire, cred că: eficacitatea măsurilor situației de urgență depinde de cel puțin doi factori: 1) capacitatea autorităților de a asigura punerea lor în aplicare, inclusiv prin utilizarea forței și 2) nivelul de înțelegere și sprijinul din partea populației a măsurilor propuse. Și anume al 2-lea factor ar trebui să prevaleze.

Iar pentru aceasta, eu cred că fiecare măsură propusă ar trebui să fie însoțită de un suport informațional sub formă de cel puțin o scurtă explicație de ce va fi aplicată această măsură și cum va influența ea reducerea răspîndirii virusului. Poate că, în procesul de pregătire a unor astfel de explicații, autorii măsurilor propuse vor ajunge la concluzia că acestea sînt inutile", a spus Alexandr Muravschi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽