COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6916
Coronavirus stiri: 7687

De astăzi se schimbă regulile de purtare a măștii

19 iul. 09:17   Societate
4997 8

În contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspîndire ale acestora pe teritoriul țării, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19, iar una dintre măsurile implementate vizează purtarea măștii și în spațiile publice deschise.

Începînd de astăzi, 19 iulie, masca trebuie purtată nu doar în spațiile publice închise, ci și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice.

“Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.”, se arată în documentul adoptat.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽