X 
Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 298
Eurovision stiri: 417

De aproape o oră trenul București - Chișinău staționează în apropiere de gară. Care este motivul reținerii

24 mar. 2022,, 09:01   Societate
7532 0

De aproape o oră, trenul București - Chișinău stopează la stația de tren Visterniceni. Acesta nu este lăsat să intre la Gara centrală de tren din capitală pe motiv că acolo se desfășoară ceremonia oficială de recepție a unui prim transport din donația de 5000 tone de păcură donate Republicii Moldova de către Guvernul României, notează noi.md

Informația a fost trimisă la adresa redacției noastre de către un pasager al trenului.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, trenul urma să ajungă la gară la ora 08:15. Potrivit informațiilor trenul a intrat în gară la ora 09.10 (cu o reținere de 55 min).

De menționat că Republica Moldova a recepționat prima cantitate de 1.250 de tone de păcură din cele 5.000 de tone promise drept asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova. Acestea au fost recepționate în cadrul ceremoniei oficială de recepție a unui prim transport din donație. Celelalte cantități de păcură urmează să ajungă în Republica Moldova în săptămânile următoare care a început la ora 08:30.

„Regiunea geografică și timpurile complicate pe care le trăim pun în fața Republica Moldova mai multe provocări majore. Acest ajutor din România demonstrează că țara vecină este mai mult decât un adevărat prieten. Acum ne confruntăm cu o criză de refugiați la care nu s-a așteptat nimeni. România ne este alături, ne ajută, ca cei care doresc să plece în alte țări europene să poată tranzita mai ușor Republica Moldova. (...) În aceste condiții, când avem nevoie să utilizăm mai mult combustibil care este la prețuri înalte, ne bucurăm că primim păcură”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.


Totodată, o cantitate din combustibilul oferit drept Asistenţa internaţională, cu titlu gratuit, 130 de tone de tone de motorină și 131 de tone de motorină, se află deja în depozitele din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat președintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a României, Georgian POP.

„Momentele de criză sunt momente în care se probează solidaritatea și sprijinul dintre state. Vă asigur că aveți în noi un prieten adevărat și un partener strategic. Prezența noastră de aici și trenurile din spate sunt exemple elocvente ale prieteniei noastre. În săptămânile care urmează, vor ajunge și celelalte garnituri de tren pentru a completa întreaga cantitate”, a declarat Georgian POP.

Amintim că, la data de 6 martie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de peste Prut a adoptat o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din stocurile constituite ca rezerve de stat, constând în: motorină - 155.443 de litri, benzină - 150.993 de litri, păcură - cinci mii de tone.

Transportul bunurilor este asigurat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a României, prin mijloace proprii ori contractate în regim de maximă urgenţă, cât şi/sau de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a României, cu excepţia produselor de natura carburant

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий